top of page

PSIHOTERAPIE 

Cum va poate ajuta un terapeut experentialist?

Terapia experentiala ma ajuta sa pun accent pe emotiile tale, ale omului care vine la mine in cabinet sau online ca sa pot accesa acele resurse si informatii  care duc la crearea omului autentic , creativ si spontan. 

Aceasta terapie te ajuta sa explorezi si sa iti exprimi Eul prin diverse moduri la care nici nu te- ai fi gandit - jocuri de rol, modelatul plastilinei , pictura - toate ne ajuta sa patrundem in adancul fiintei noastre, sa facem cunostinta cu noi si prin noi cu stramosii de la care am primit zestrea noastra psihica.

Cu ce se diferentiaza/ distinge terapia experential unificatoare de alte ramuri de psihoterapie?

  • Imbina armonios structura si lipsa de structura;

  • Foloseste tehnici de extindere a constiintei, lucru care permite analiza psihologica dar si sustine persoana sa devina constienta de forta sa;

  • Implica activitati ca miscare si dans, improvizatie creatoare constructiva bazata pe valoarea proiectiva a elementelor naturale - scoici, pietre, cristale, lut, scoarta de copac, frunze, ramuri, seminte etc.

  • Incurajeaza improvizatia metaforica si narativa (verbala) cu si fara suport proiectiv - fractali, creatie foto, obiecte investite simbolic dar si scenariul si jocul simbolic, constructia de masti si lucrul terapeutic cu masti si marionete, etc

 

Beneficiile terapiei experential unificatoare

  • Experientele si activitatile  care formeaza nucleul procesului terapeutic ofera oportunitati pentru terapeut de a observa clientii in situatii in care acestia nu sunt centrati pe terapia in sine.

  • Psihoterapia experienţială se adaptează la client, încercând prin orice metodă creativă să ajute clientul aflat în dificultate să se descoperă pe sine şi să restructureze experienta personala.

  • Este extrem de utila in cazul persoanelor cu defense majore, carora le este foarte dificil sa vorbeasca. Prin tehnicile creative specifice, mecanismele de aparare ale clientului sunt folosite in favoarea acestuia, ajutandu-l sa restructureze sau sa transforme experiente de viata. 

"

Am beneficiat de terapia experentiala a Anei.  Dintotdeauna mi-a fost dificil sa vorbesc despre ce simt, si asta nu s-a schimbat. Dar, desi uneori abordarea experentiala a parut un joc, pas cu pas m-a ajutat sa ma inteleg. La 40 de ani pot spune ca mi-am gasit locul in viata mea.                                                                                                 "       

Gabriela, Roman, Neamt

Psihoterapia este un proces foarte personal, programeaza acum o discutie despre:

20210119_140657_edited.jpg

Psihoterapie Adult

Psihoterapie Cuplu

Psihoterapie Copil

Suna-ma la:

07251 250 885 sau 

Scrie-mi aici!

Iasi

Roman

Online

Relatia terapeutica este una incarcata de afectiv, umana. Eu iubesc oamenii si consider ca au nevoie sa fie auziti, intelesi si mai apoi indrumati catre sine pentru a gasi tot ceea ce este necesar procesului transformator. Ca terapeut, ma straduiesc sa creez un climat psihologic in care clientul sa se poata simti inteles neconditionat, valorizat ca persoana si continut. 

bottom of page