top of page
Search
  • Writer's pictureAna-Maria Ciobanu

Aniversarea iubirii : Aici si Acum, despre noi si drumul impreuna 

Luna februarie este despre a sarbatori iubirea.


 Aniversarea iubirii reprezinta mult mai mult decat despre sarbatorirea unei date pe calendar. Fie ca este 14 februarie sau 24 februarie, acest moment este o oportunitate de a celebra legatura voastra unica si de a construi  impreuna un viitor bazat pe iubire, intelegere, sustinere reciproca.


Fiecare an petrecut intr-o relatie reprezinta un capitol nou in calatoria iubirii.


Aniversarea este un moment special in care ne oprim sa sarbatorim nu doar trecerea timpului ( sau cel putin nu doar aspectul acesta trebuie avut in vedere) ci si evoluatia si profunzimea legaturii noastre. Ee.... si aici incepe partea interesanta….noi suntem convinsi de faptul ca ni se cuvine fericirea in cuplu, ca totul vine asa , de la sine, in viata noastra, fara a face nici un efort.


Si in relatia de cuplu  este nevoie de munca pentru a invata sa comunici, nu doar sa vorbesti, sa dezvolti  incredere reciproca si capacitatea de sustinere emotionala, sa inveti sa asculti cu atentie si sa il sustii pe celalalt in atingerea obiectivelor personale si a celor comune.


Doar asa, aniversarea devine o ocazie de a reflecta  asupra parcursului comun si de a recunoaste contributiile aduse de fiecare partener la cresterea si consolidarea relatiei.

Daca curiozitatea te-a adus aici si citesti acest articol, te invit la un moment de sinceritate – priveste in interiorul tau cu blandete si asumare si raspunde-ti  intrebarilor de mai jos:


Tu poti recunoaste evolutia relatiei tale? Te-ai gandit vreodata, aunci cand ai aniversat iubirea, sa privesti in urma si sa apreciezi transformarile prin care a trecut relatia ta?

Cum s-a dezvoltat iubirea voastra in timp ?

Cum v-ati adaptat si crescut impreuna?


Aniversarea ne ofera posibilitatea de a reimprospata amintirile frumoase adunate de-a lungul timpului. Te invit sa parcurgi impreuna cu partenerul tau amintirile si fotografiile momentelor speciale. Redescopera sentimentele si emotiile pe care le-ati trait in momentele de bucurie, ras si chiar in cele mai provocatoare situatii. Cum se simte acum? Simti ca au adus sens si plus valoare in viata ta aceste trairi?


Fii prezent in momentele dificile , ofera sprijin si incurajare, manifesta empatie fata de starile si nevoile partenerului!

Cum este comunicarea in relatia ta? Simti ca poti comunica sincer si deschis cu partenerul tau de viata? Aniversarea este un prilej excelent pentru a avea conversatii deschise despre nevoi ,asteptari si visuri pentru viitor. Cum va simtiti in relatie? Exista aspecte pe care doriti sa le imbunatatiti sau sa le explorati impreuna?

Vorbeste sincer si asculta cu atentie partenerul !


Cand celebrezi ceva special cauti mereu sa il surprinzi pe celalalt cu un cadou special, inedit sau cauti sa oferi un cadou cu incarcatura sentimentala? Iti recomand sa alegi un cadou cu o semnificatie speciala pentru amandoi – un obiect care aduce aminte de momente importante impreuna sau un simbol al angajamentului reciproc.

Construieste increderea prin transparenta, respectand promisiunile si fiind consecvent in actiuni! Invata sa fii rabdator si sa intelegi perspectivele diferite, evitand reactiile impulsive in momente tensionate.


Mai tineti minte ce angajamente v-ati asumat la inceputul relatiei voastre? Ce valori si ce viziune asupra vietii aveati la acel moment?

Aniversarea iubirii nu este doar despre relatie ci si depre individ ..despre tine , despre el/ea asa ca incurajati-va reciproc sa continuati sa va dezvoltati ca persoane si sa va sprijiniti unul pe altul in atingerea obiectivelor personale.

Sustine-va reciproc in atingerea obiectivelor individuale si impartasiti visele comune pentru a construi un viitor impreuna.


Gasiti timp sa discutati despre viitor. Care sunt planurile si visele voastre? Cum va imaginati evolutia relatiei in urmatorii ani?


Stiu ca este dificil sa parcurgi si sa raspunzi acestor intrebari -tine minte te rog ca dificil nu inseamna  imposibil!

Cum nu este nici imposibil ca iubirea sa dureze, sa reziste la provocari si obstacole si sa se consolideaza in fata adversitatilor. Ea poate fi un angajament constant care nu se clatina in fata piedicilor ci devine mai puternica cu trecerea timpului.


La cat mai multe aniversari cu sens, iti doresc!

 

0 comments

Comments


bottom of page