top of page
Search
  • Writer's pictureAna-Maria Ciobanu

Despre vulnerabilitate si curajul de a fi tu

Fii cu adevărat Tu.

Orice schimbare începe cu o revoluție interioara.


Într-o lume în care nimic nu este suficient de bun și de "perfect", în care purtam atâtea măști încât nu mai știm cine suntem fără masca, sa îți spui și sa crezi ca îți ești suficient, pare imposibil. Însă, dacă nu ajungem la autenticitatea noastră, dacă nu privim cele mai întunecate părți ale sufletului nostru, reușim sa ne pierdem pe noi înșine, acoperiți de o falsa identitate, anesteziati afectiv.

Ca psiholog psihoterapeut întâlnesc zilnic oameni care sunt în căutare de răspunsuri și explicații la numeroasele tipare comportamentale, credințe, reacții despre cred ca cred ca nu le aparțin însă nu se pot desprinde pentru ca s-a creat un atașament nesănătos în raport cu acestea. Cel mai des ma întâlnesc cu omul Ana-Maria, alături de care ma așez și ii spun cu blandete:

“Ce ar fi sa trăiești fiecare zi a vieții tale oferind ceea ce tu îți dorești să primești? Hai ca se poate!”

Este un exercițiu care încă îmi aduce furnicături în corp și ma lasă fără aer.

Este provocarea care m-a adus și ma aduce cel mai aproape de mine, care ma îndeamnă sa ma cunosc și sa îmi dau voie sa ma exprim asa cum simt, ma pune în contact cu mine. Este dificil însă este asa de frumos! Da, este frumos sa accept ca exista incertitudine, ca se poate trai și cu înfrângeri sau nereușite, ca este inevitabila expunerea emoțională a fiecărei zi din viata mea....ca toate acestea ma fac sa fiu cu adevărat Eu, sa trăiesc viata cu un curaj fără limite. Și a început sa îmi placa.

Va invit și pe voi sa faceți acest exercițiu. De a trai în fiecare zi, oferind ceea ce voi doriți sa primiți. Fără sa puneți stavila vieții voastre emoționale de teama de a nu plăti un preț prea mare. Asta înseamnă să fim vulnerabili, sa trăim emoțiile și experientele la care ravnim, sa visam cum ar fi dacă...

0 comments

Comments


bottom of page